Στο Quilombo Centro Cultural ανήκουν όλοι
όσοι θέλουν να προσφέρουν στον εαυτό τους τη
δυνατότητα να πειραματιστούν με κάτι καινούργιο
παρέα με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και με τη
βοήθεια όλων μας.
Διαβάστε περισσότερα
“Ε.m.” με την Ανδρονίκη/ “Εργαστήριο σύγχρονου χορού για ένα matrix”
Και αν ένα μάθημα σύγχρονου χορού στοχεύει πέρα από την διαμόρφωση τεχνικής, την ενδυνάμωση και την βελτίωση της ευλυγισίας, ή την έκφραση ιδεών και συναισθημάτων?
Τι μπορεί να σημάνει μία διαφορετική πρόθεση για το χορευτή/μαθητή και τον χορευτή/δάσκαλο?
Ένα μάθημα χορού με αυτή την πρόθεση είναι ικανό ή είναι αναγκαίο να δημιουργεί υλικό κοινού ενδιαφέροντος, υλικό το οποίο να αναπνέει όταν επικοινωνηθεί και μοιραστεί με έναν θεατή?
Για τέσσερις μήνες η προσπάθεια θα είναι αυτή της ένωσης και της δημιουργίας διακλαδώσεων με στόχο τη δημιουργία ενός έργου για ένα κοινό. Αρχίζοντας από φαινομενικά ασύνδετες διακλαδώσεις, όπως και η ανθρώπινη σκέψη που ενώνει παρελθόν και μέλλον δημιουργώντας ένα παρόν, η προσπάθεια είναι αυτή της γέννησης ή ανακάλυψης δρόμων ένωσης με στόχο τη χορογράφηση ενός κινούμενου πλέγματος (matrix) ή αλλιώς ενός έργου.
Παρελθόν: αυτό που φέρει ο καθένας και η αρμονία του με ότι νέο συλλέγει.
Παρόν: η μηχανική της κίνησης και η νευρομυική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, η κινησιολογική αντίληψη, το πέρασμα της κίνησης στον χώρο και τη δημιουργία χρόνου.
Μέλλον: ο επαναπροσδιορισμός όλων των παραπάνω από τις σχέσεις του με το “άλλο” και την ομάδα.
Το μαθήματα είναι δίωρα και το επίπεδο ανοιχτό. Η τελευταία ώρα θα αφιερώνεται στην ομάδα που θα διαμορφωθεί τον πρώτο μήνα, ενώ η πρώτη ώρα είναι ανοιχτή σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα μάθημα σύγχρονου χορού με άλλη πρόθεση.
Ημέρα και ώρα: Τρίτη 20.00-22.00 & Παρασκευή 19.00-20.30
Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: Quilombo/ Σερβιών 8, Μεταξουργίο
Έναρξη εργαστηρίου: 14 Οκτωβρίου
Διάρκεια εργαστηρίου: 14 Οκτωβρίου-15 Φεβρουαρίου
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5227961, 6932 107611
Η Ανδρονίκη Μαραθάκη αρχικά σπούδασε στη σχολή Συντήρησης Αρχαιοτήτων και ‘Εργων Τέχνης και μετά αλλάζοντας κατεύθυνση σπούδασε χορό. Κερδίζοντας την υποτροφία του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Λονδίνο στο University of London, C.S.S.D (ΜΑ Performance Practices and Research).
Η έρευνά της μέσω της πρακτικής του χορού αφορά την σύνθεση χορογραφίας, και έχει παρουσιαστεί σε δύο ερευνητικά συνέδρια των performance studies και σε φεστιβάλ χορού (Λονδίνο,Αθήνα). Αναπτύσσει αυτό που η ίδια αποκαλεί “μετατροποιήσιμες/διαμορφώσιμες χορογραφίες” (“modulated choreographies”) και έχει παρουσιάσει δύο παραστάσεις στα πλαίσια της έρευνάς αυτής. Η διδασκαλία της επηρεάζεται και φέρει στοιχεία τόσο της τεχνικής Cunningham όσο και του αυτοσχεδιασμού, ως αντίστροφα μέσα χαρτογράφησης του εαυτού και των δυνατοτήτων κίνησης. Η έρευνά της, ως ερμηνεύτρια, δημιουργός και δασκάλα χορού, επικεντρώνεται στη σχέση κίνησης και ερμηνείας και τη “τελεολογική” κίνηση. Έχει συνεργαστεί με τους Βανιώ Παπαδέλη, Εύα Πυρνοκόκη, Πέτρο Γάλλια, SaLtaTor Physical Dance Group, Κωνσταντίνο Μίχο, την ομάδα του Δημήτρη Καραλή, και τους Εμμανουέλα Κορκή, Χρήστο Ροζάκη και Γιώργο Ταμιωλάκη.