logo

Hatha yoga/ Open lesson September 28

Hatha Yoga
Open lesson
September 28
Η Hatha Yoga είναι μια ήπιας μορφής άσκηση που καταφέρνει, μέσω μιας βαθιάς  εσωτερικής διαδικασίας, και μέσω της απρόσκοπτης αναπνοής, να εξωτερικεύει όλες τις ανάγκες, επιθυμίες και δυνατότητες κάθε ατόμου. Η τακτική εξάσκηση τονώνει και δυναμώνει το σώμα.
Η πρακτική που έχει αναπτύξει η συντονίστρια, μέσα από πολλά χρόνια εξάσκησης και έρευνας βασίζεται στη συνεργασία ανατολικής και δυτικής φιλοσοφίας, συνδυάζοντας τις γνώσεις ανατομίας και συστημάτων ενδυνάμωσης, με την ολιστική θεώρηση της λειτουργείας σώματος και νου, αντιμετωπίζοντας τη συνεργασία τους και την αδιάσπαστη ροή τους ως δεδομένη.
Το εργαστήριο στοχεύει στην  εκμάθηση του “λεξιλογίου” και την εξάσκηση των συγκεκριμένων στάσεων Hatha  yoga (asanas) και στην γνωριμία με το διαλογισμό, ο οποίος λειτουργεί αρχικά ως μέσο χαλάρωσης και προετοιμασίας, ενώ στη συνέχεια δρα ως οδηγός μιας εσωτερικής  αναζήτησης που προσφέρει και ανοίγει ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης  του εαυτού και κατ’ επέκταση της ζωής.
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος χρησιμοποιούνται ασκήσεις αναπνοής, asanas (στάσεις σώματος), ισορροπίες, τεχνικές χαλάρωσης, οραματισμού και διαλογισμού.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με τις απαραίτητες προυποθέσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του covid19
Συντονίστρια εργαστηρίου/ Νατάσσα Πουλοπούλου
Hatha yoga
Οκτώβριος – Ιούνιος
Κάθε Τρίτη και Παρασκευή  17.00-18.30
Quilombo Lab
Ανοιχτό μάθημα/Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 17.00-18.30
Απαραίτητες κρατήσεις θέσεων quilombolaworkshops@gmail.com
Quilombo Lab
Σερβίων 8 10441
Αθήνα
Τηλ.
2105227961
www.quilombo.gr
Πληροφορίες
quilombolaworkshops@gmail.com

Αναστασία Πουλοπούλου

Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με εξειδίκευση στην ενόργανη και ρυθμική  γυμναστική. Από το 1990 έως και σήμερα εργάζεται στον τομέα της εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων σε Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία, Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς, ενσωματώνοντας στοιχεία μοντέρνου χορού, θεάτρου και μουσικοκινητικής αγωγής. Έχει επίσης συνεργαστεί ως περφόρμερ με θεατρικές και μουσικές ομάδες.

Εκπαιδεύτηκε πάνω σε πρακτικές σωματικού θεάτρου του ODIN THEATER με τους Roberta Carreri, Torgeir Wethal και Άννα Μαχαιροπούλου, υποκρική και αυτοσχεδιασμό με τον Tapa Sudana και Butoh Dance με τον Atsushi Takenouchi. Στην καλλιτεχνική της εκπαίδευση συνέβαλε καθοριστικά η ένταξή της στη χοροθεατρική ομάδα το Άλλο ΟΜΜΑ, με την οποία πήρε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις καθώς και παραστάσεις θεάτρου δρόμου συμμετέχοντας σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
To 2003 και για δύο χρόνια δημιούργησε το καλλιτεχνικό-ερευνητικό εργαστήριο  “Ελεύθερη έκφραση” με σκοπό να εξερευνήσει τα μέσα με τα οποία αποκρυπτογραφείται η γλώσσα του σώματος ώστε να οδηγήσει στην ελεύθερη έκφραση. Με την ομάδα των συμμετεχόντων δημιούργησε την παράσταση “Μικρά στιγμιότυπα στην εποπτεία του χρόνου” βασισμένη στο βιβλίο  του Gaston Bacherar
Από το 2001 ασχολήθηκε με τα Αφρο-Βραζιλιάνικα κρουστά και παρακολούθησε σεμινάρια και πρακτική διδασκαλία με τους Ravi Magnifique (Ιnternational percasionist), και τους Instructors of  samba and samba reggae mestre Marivaldo (ILE AYE), Gimba Gonzalvez (Batala) και Marquinho….. Συμμετείχε στα μουσικά σχήματα “Batuca”, “Samba Axe” και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας κρουστών Quilombo,με την οποία συμμετείχε σε πολλά live, μουσικοχορευτικά shows festivals, events και workshop σε όλη την Ελλάδα.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται εντατικά και διδάσκει Hatha Yoga, συνδυάζοντας την επιστημονική της κατάρτισή σε σχέση με το σώμα και την  εμπειρική της γνώση πάνω στις εναλλακτικές θεραπείες. Έχει διοργανώνει και συντονίσει σεμινάρια εστιάζοντας στο θεραπευτικό χαρακτήρα της Yoga με τον τίτλο “Chakras Healing Journey” και το φεστιβάλ εναλλακτικών θεραπειών “Cure Area” στο Quilombo Centro Cultural..
Από το 2017 έως σήμερα είναι ιδρυτικό και διοικητικό μέλος του Quilombo Lab, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, πολιτιστικού χαρακτήρα, με πεδίο δράσης την τέχνη και τη εκπαίδευση. Διοργανώνει μαθήματα, σεμινάρια, φεστιβάλ, events, performances θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις στην έδρα του οργανισμού, καθώς και σε άλλους χώρους στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Eχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως το Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (kPISN) και τη διαφημιστική εταιρεία “Reason 2”