logo

Εργαστήριο Hatha Yoga & Chakras Healing με τη Νατάσσα Πουλοπούλου

Ανοιχτά μαθήματα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 18.30-20.00 και Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 17.00-18.30

Το εργαστήριο συνδυάζει την Hatha Yoga με το Chakras Healing. Βασίζεται σε μια σύνθετη πρακτική που έχει αναπτυχθεί από τη συντονίστρια μέσα από πολλά χρόνια εξάσκησης και έρευνας και θεμελιώνεται με τη συνεργασία ανατολικής και δυτικής φιλοσοφίας. Συνδυάζει τις γνώσεις ανατομίας και συστημάτων ενδυνάμωσης, με την ολιστική θεώρηση της λειτουργίας σώματος και του νου, αντιμετωπίζοντας τη συνεργασία τους και την αδιάσπαστη ροή τους ως δεδομένη. Ανοίγει ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης του εαυτού και κατ’ επέκταση της ζωής.

Η Hatha Yoga είναι μια ήπιας μορφής άσκηση που καταφέρνει, μέσω μιας βαθιάς εσωτερικής διαδικασίας, και συνειδητής αναπνοής, να γυμνάζει το σώμα, να εξισορροπεί το πνεύμα και να εξωτερικεύει τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις δυνατότητες κάθε ατόμου. Το εργαστήριο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα απλών και σύνθετων ασκήσεων. Στοχεύει στην εκμάθηση του κινητικού λεξιλογίου, την εξάσκηση των συγκεκριμένων στάσεων (asanas) και τη γνωριμία με το διαλογισμό.

Το Chakras Healing είναι ένας οδηγός εξισορρόπησης των chakras (ισχυρά ενεργειακά κέντρα) που βοηθά στην πνευματική, διανοητική και σωματική αυτοθεραπεία. Μέσα από τον καθοδηγούμενο οραματισμό, η διαλογιστική διαδικασία αρχικά δρα ως μέσο χαλάρωσης και αφύπνισης, ενώ στη συνέχεια ως οδηγός μιας εσωτερικής αναζήτησης. Η εξισορρόπηση των τσάκρας βοηθά τους ασκούμενους να βελτιώσουν την απόδοσή τους με βάση τις δεξιότητες που ήδη διαθέτουν και να δημιουργήσουν τις επιθυμητές συναισθηματικές καταστάσεις ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Στον ινδουισμό και σε άλλους ασιατικούς πολιτισμούς, τα επτά chakras πιστεύεται ότι είναι σύνδεσμοι μεταφυσικής και γεωφυσικής ενέργειας που κατοικούν στο ανθρώπινο σώμα. Περιγράφονται ως ενεργειακά κανάλια, ευθυγραμμισμένα σε μια ανερχόμενη στήλη από τη βάση της σπονδυλικής στήλης μέχρι την κορυφή του κεφαλιού. Κάθε chakra συνδέεται με πολλαπλές φυσιολογικές λειτουργίες και με

αλληλεπιδράσεις φυσικής, συναισθηματικής και νοητικής φύσης. Αντιστοιχεί σε διαφορετικό χρώμα και μουσική νότα. Κάθε chakra έχει τη δυνατότητα για απέραντη θεραπεία και αποκατάσταση.

Βιογραφικό
Η Νατάσσα Πουλοπούλου σπούδασε Φυσική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην ενόργανη και ρυθμική γυμναστική. Από το 1990 έως και σήμερα εργάζεται στον τομέα της εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων σε σχολεία, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ενσωματώνοντας στοιχεία μοντέρνου χορού, θεάτρου και μουσικοκινητικής αγωγής. Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια ασχολείται εντατικά και διδάσκει Hatha Yoga, συνδυάζοντας την επιστημονική της κατάρτισή σε σχέση με το σώμα με την εμπειρική της γνώση πάνω στις εναλλακτικές θεραπείες. Έχει διοργανώνει και συντονίσει σεμινάρια εστιάζοντας στο θεραπευτικό χαρακτήρα της Yoga με τον τίτλο “Chakras Healing Journey” και το φεστιβάλ εναλλακτικών θεραπειών “Cure Area” στο Quilombo Centro Cultural.Έχει επίσης συνεργαστεί ως περφόρμερ με θεατρικές και μουσικές ομάδες.

Εκπαιδεύτηκε πάνω σε πρακτικές σωματικού θεάτρου του ODIN THEATER με τους Roberta Carreri,Torgeir Wethal και Άννα Μαχαιροπούλου, υποκριτική και αυτοσχεδιασμό με τον Tapa Sudana και Butoh Dance με τον Atsushi Takenouchi.Στην καλλιτεχνική της εκπαίδευση συνέβαλε καθοριστικά η ένταξή της στη χοροθεατρική ομάδα το Άλλο ΟΜΜΑ, με την οποία πήρε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις καθώς και παραστάσεις θεάτρου δρόμου συμμετέχοντας σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2003 και για δύο χρόνια δημιούργησε το καλλιτεχνικό-ερευνητικό εργαστήριο “Ελεύθερη έκφραση”με σκοπό να εξερευνήσει τα μέσα με τα οποία αποκρυπτογραφείται η γλώσσα του σώματος ώστε να οδηγήσει στην ελεύθερη έκφραση. Με την ομάδα των συμμετεχόντων δημιούργησε την παράσταση “Μικρά στιγμιότυπα στην εποπτεία του χρόνου” βασισμένη στο βιβλίο του Gaston Bachelard

Από το 2017 έως σήμερα είναι ιδρυτικό και διοικητικό μέλος του Quilombo Lab, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, πολιτιστικού χαρακτήρα, με πεδίο δράσης την τέχνη και τη εκπαίδευση.

www.quilombo.gr

Διοργανώνει μαθήματα, σεμινάρια, φεστιβάλ, events, performances θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις στην έδρα του οργανισμού, καθώς και σε άλλους χώρους στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως το Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (kPISN) και τη διαφημιστική εταιρεία “Reason 2″.

Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας CLEA (<a href=”https://clea-education.com/” target=”_blank”>COMMUNITY LIVING EDUCATION</a>).

info

Hatha yoga /Chakras healing

Ανοιχτά μαθήματα:

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 18.30-20.00

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 17.00-18.30

Τα μαθήματα συνεχίζονται την περίοδο:

Οκτώβριος – Ιούνιος

Κάθε Τρίτη 18.30-20.00

Παρασκευή 17.00-18.30

Απαραίτητες κρατήσεις θέσεων/Πληροφορίες

quilombolaworkshops@gmail.com

Quilombo Lab

Σερβίων 8, 1oς όροφος

Ακαδημία Πλάτωνος

www.quilombo.gr

Τηλ. 2105227961

facebook: Quilombo Centro Cultural
instagram: @quilombolab