logo

Εργαστήριο Afro Ballet / Τεχνικές & Χορογραφία με τη Χριστίνα Αρμύρα

Ανοιχτό μάθημα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 17.00-18.30

Η Χριστίνα Αρμύρα, εισηγήτρια χορογράφος και δασκάλα, με πιστοποίηση DUNHAM Technique από το ALVIN AILEY AMERICAN DANCE THEATER, έρχεται στο Quilombo Lab, συντονίζοντας ένα εργαστήριο που συνδυάζει στοιχεία Αφρικανικού και μοντέρνου χορού με το μπαλέτο και τους τελετουργικούς χορούς και ρυθμούς της Καραϊβικής. Το μάθημα βασίζεται σε τεχνικές Dunham, Horton, Graham καθώς και σε χορογραφίες εμπνευσμένες από αυτές.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες, επαγγελματίες, σπουδαστές και δασκάλους χορού, χοροθεραπευτές, και όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και σε άλλες τεχνικές φόρμες εκφραστικού χορού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει για τους χορευτές, μπαλέτου, μοντέρνου και σύγχρονου χορού, καθώς και όλους όσους ασχολούνται με την αφρο-αμερικάνικη χορευτική παράδοση.

~Η “Dunham technique” εφαρμόστηκε από την Αφρο-αμερικανή ανθρωπολόγο και ακτιβίστρια, συγγραφέα, χορεύτρια, χορογράφο, δασκάλα και φιλόσοφο Katherine Dunham. Χαρακτηριστικά της τεχνικής της είναι τα contractions και isolations στην κίνηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης, των ώμων και κάθε σημείου του σώματος μέσα από τους δυνατούς ήχους των κρουστών.

Lester Horton ανέπτυξε μια σύγχρονη τεχνική χορού βασισμένη σε χορούς των ιθαγενών Αμερικανών, ανατομικές μελέτες και άλλες κινητικές επιρροές.

~Η τεχνική Graham βασίζεται στη «σύσπαση και απελευθέρωση» και χρησιμοποιεί διαφορετικά μέρη του σώματος σε αντίθεση μεταξύ τους για να δημιουργήσει σπείρες και δραματική ένταση.

Βιογραφικό
Η Χριστίνα Αρμύρα σπούδασε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από καταξιωμένους καθηγητές χορού όπως: Γιάννης Μέτσης, Λεωνίδας Ντεπιάν, Χ.Μανταφούνης καθώς και οι σχολές χορού της Δ.Γρηγοριάδου και Σοφία Σμαϊλου. Η απαρχή της χορευτικής της εμπειρίας ήταν στο Αρχαίο θέατρο, στην Ηλέκτρα του Γιάννη Ξενάκη.

Ζει και σπουδάζει στη Ρώμη 7 έτη στην IALS DANCE CENTER με την GIOLANTA LACCA των Monte Carlo ballets, και στο Milano με PAOLO BERTOUGI της ΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ.

Εκτός από τον κλασικό χορό αναζητά νέες φόρμες και τεχνικές χορού, για αυτόν τον λόγο καταφεύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου συνεχίζει τις σπουδές της πάνω σε άλλες τεχνικές του μοντέρνου χορού MARTHA GRAHAM-LESTER HORTON, καθώς και στo theater dance- classical k modern jazz με δασκάλους του Broadway dance center-Steps on Broadway dance studio, N.York ballet institute.

Δάσκαλοι της οι JO-JO SMITH, LOUISE FALCO, DENISE WEB.

Στην Ν.Yόρκη: ALVIN AILEY AMERICAN SCHOOL DANCE THEATER, με την Joan Peters Master Teacher in KATHERINE DUNHAM TECHNIGUE και Los Angeles (Hollywood dance center). Έχει πολλές παραστάσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια στο ενεργητικό της εν Ελλάδι, Ευρώπη και Αμερική Κυριότερα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού: COLUMBIA UNIVERSITY—DALTON SCHOOL, N.YORK- BARRY UNIVERSITY- FLORIDA.

Η τεχνική από την KATHERINE DUNHAΜ (AFRO CARIBBEAN RITUAL DANCES) την παρακίνησε να διευρύνει τις γνώσεις της και σε άλλες πολιτισμικές φόρμες χορού άλλων λαών όπως West Africa-

India-Afro Caribbean συνδυάζοντάς τις σε μια fusion δυναμική χορευτική τεχνική κατάρτιση. Από το 1998 διδάσκει την τεχνική του AFRO MODERN AND THEATER DANCE.

Από το 2003 ασχολείται με την διδασκαλία, χορογραφία και την πειραματική χοροθεατρική ομάδα χορού SPIRITUALS HOSANNA και είναι διευθύντρια του εργαστηρίου χορού Χώρος-ΜΕΤΣΗΣ και Χώρος-PRIVE.

Info

Afro Ballet

Ανοιχτό μάθημα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 5.00-6.30μ.μ..

Πληροφορίες-κρατήσεις: quilombolaworkshops@gmail.com – 6907530418

Quilombo Lab

Σερβίων 8, 1 ος όροφος

Ακαδημία Πλάτωνος

ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο ή Κεραμεικός

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 025, 051

Τ. 2105227961

www.quilombo.gr

facebook: Quilombo Centro Cultural
instagram: @quilombolab