Πρό[σ]κληση σε ένα ακόμη δίμηνο κύκλο μαθημάτων σύγχρονου χορού γιατί…
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μπορείς να δοκιμάσεις αλλά και να δοκιμαστείς σε κάποιες από τις τόσες δυνατότητες του σύγχρονου χορού. Μπορείς να αφεθείς, να δουλέψεις τη ροή, τη μνήμη, την επιμονή, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την προσωπική σου κίνηση και τη χορευτικότητα σου με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους σε σχέση με ένα μεμονωμένο μάθημα.
Σε προ[σ]καλώ γιατί άλλοτε δουλεύουμε περισσότερο με εργαλεία και παιχνίδια αυτοσχεδιασμού, άλλοτε συνδιασμούς και χορογραφία, άλλοτε δουλεύουμε μόνοι και άλλοτε σε ζευγάρια, άλλοτε μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο μέσα από το άγγιγμα και την επαφή. Άλλοτε δουλεύουμε με τη μουσική και άλλοτε της πάμε κόντρα.
Άλλοτε χορεύουμε δουλεύοντας πάνω σε κινητικές φράσεις σε όλα τα επίπεδα και εξελίσσοντας συνδιασμούς τους οποίους προσεγγίζουμε χρησιμοποιώντας την απαραίτητη δύναμη, τους μοχλούς του σώματος, τη βαρύτητα και ακολουθώντας τη ροή της ενέργειας. Άλλες φορές παίζουμε με το χώρο, το χρόνο, το ρυθμό και την ενέργεια που μας προκαλεί αλλάζοντας την κίνησή μας. Παράλληλα πάντα δουλεύουμε την ενδυνάμωση, την ευλυγισία και ευκινησία του σώματος μέσα από ασκήσεις. Κάποιες φορές κλείνουμε με stretching, άλλες με body work.
Πρό[σ]κληση ανοιχτή! Για σένα που πάντα ήθελες αλλά ποτέ δεν τόλμησες, για σένα που τόλμησες αλλά δεν έδωσες χρόνο, για σένα που ήδη χορεύεις και συνεχίζεις να δουλεύεις και να εξελίσεσσαι!
https://vimeo.com/252036762
https://vimeo.com/276849894
Quilombo, Σερβίων 8, Ακαδημία Πλάτωνος
Πέμπτες 20.00- 21.30
7, 14, 21, 28 Μαρτίου
4, 11, 18 Απριλίου
Κόστος
50 ευρώ/ 2 μήνες (7 μαθήματα)
8 ευρώ drop in
Πληροφορίες
6948543537, aperanna@yahoo.gr
FB page Άννα Απέργη – Χορός
Quilombo Centro Cultural 2105227961
———————————————————————————–
Η Άννα Απέργη γεννήθηκε στην Τήνο και είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου και του τμήματος της Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κλασικού, σύγχρονου χορού, άμεσης σύνθεσης, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας με διεθνείς και Έλληνες χορευτές και χορογράφους, μεταξύ των οποίων οι DV8, Akram Khan Dance Company, Trisha Brown Dance Company, J. Hamilton και άλλοι.
Διδάσκει κλασικό, σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, contact και μουσικοκινητική σε σχολές χορού, σε θεατρικές ομάδες στην Αθήνα και σεμιναριακά στην Τήνο. Με το εκπαιδευτικό κινητικό προγράμμα της Σκυτάλης έχει παραδώσει μαθήματα σε δημόσια σχολεία της Αττικής απο το 2012. Μαζί με τη συγγραφική ομάδα της Σκυτάλης έχει εκδόσει ένα εγχειρίδιο κινητικών παιχνιδιών, Γιατί το παιχνίδι «τρέχει» και «πέφτει», στις εκδόσεις Πατάκη.
Έχει συμμετάσχει με υποτροφία στο BIDE Festival (BCN), έχει χορέψει στο El Danseu Festival (BCN), στο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στη Documenta 14, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση στο φεστιβάλ Transitions III, στο ΑVDP Festival, στο 15o Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων, στο Athens Photo Festival :16, στο Κinono Festival, στο φεστιβάλ (Σ)τροφή, Freedom of expression Festival, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όπου και έχει παραδώσει σεμινάριο κίνησης. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους Sam Coren, P. Cingolani, A. Στελλάτου, Ι. Κάραγιαν, M. Νέστορα, Π. Κρεμαστά, Μ. Κολιοπούλου, Κ. Σκιαδά, Κ. Τσιούκα και το χοροθέατρο Aleajactaest.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Lalun που ασχολείται με την Άμεση Σύνθεση και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στο μουσείο Μπενάκη, στη 14η Μέρα, στο χώρο τέχνης Art 63, στον Κινητήρα και στο Trii Art Hub. Με τη Μυρτώ Τριχείλη έχουν ιδρύσει την ομάδα Εlasma και έχουν παρουσιάσει το έργο τους Hind End στο IPFF18, στο Kinono Festival και στη 2η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την υποστήριξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Έχει συνεργαστεί με τις σκηνοθέτες Ρ. Μοσχοχωρίτη, Κ. Σπανού και Μ. Σάββα. Έχει χορογραφήσει για το δήμο Ζωγράφου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και μαζί με την ομάδα Α43dancegroup την παράσταση «(Σ)το τραπέζι», στο 2ο Οpen Nights Festival και το «Come and go», στο 7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», στο θέατρο τρένο στο Ρούφ